ESTETICA DENTARĂ

Fără a fi o ramură aparte a stomatologiei, estetica dentară înglobează tehnici și proceduri cu rolul de a îmbunătăți aspectul arcadelor dentare și de a obține un zâmbet cât mai plăcut și atrăgător.

Iată cele mai importante proceduri ce țin de estetică dentară:

Albirea dinților: este o procedură care dă strălucire dinților pătați, decolorați sau îngălbeniți și poate fi aplicată asupra dinților vitali cu o structură nedeteriorata. Există mai multe metode de albire: geluri care se aplică în gutiere de albire ce se țin în cavitatea bucală timp de câteva nopți; albiri cu ajutorul unor lămpi speciale; albiri cu ajutorul unor paste specifice.

Fațetări: spre deosebire de coroană, care acoperă întregul dinte, o fațetă este o căptușeala subțire plasată pe partea din față a dintelui și reprezintă un remediu cosmetic pentru o gamă diversă de afecţiuni dentare. Există două tipuri de fațetări: ceramice și cu rășini compozite. În cazul fațetelor ceramice, procedura se efectuează în cel puțin 2 ședințe complete. După amprentarea dinților, fațetele se pregătesc în laborator și ulterior se montează pe dinți. Fațetele din compozit nu sunt atât de rezistente precum cele din ceramică, însă se montează într-o ședință, sunt mai ieftine și mai simplu de reparat în caz de ruptură.

Coroane din ceramică presată: se folosesc, în special, pentru recondiționarea dinților din față și pentru a le conferi un aspect natural. HappySmile colaborează cu laboratoare profesioniste garantând calitatea ridică a lucrărilor ceramice.

Coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu: sunt folosite pentru a recrea atât dinții din față, cât și dinții posteriori. În cabinetul nostru realizăm, împreună cu tehnicienii noştri, coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu care recreează perfect dinţii naturali.

PROGRAMARE
estetica dentara