PARODONTOLOGIE

Parodontologia este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu profilaxia, diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor parodonţiului marginal (gingie, os, ligament dento-alveolar şi dinte), în contextul afecţiunilor buco-dentare şi sistemice. Afecţiunile parodontale reprezintă infecţii bacteriene ale parodonţiului cauzate de pătrunderea în gingie şi os a microbilor proveniţi din placa dentară.

Parodontoza (aşa cum este denumită popular această afecţiune) evoluează într-o perioadă îndelungată de timp şi poate avea efecte devastatoare pentru pacient, de la retracţia gingivală până la descoperirea dinţilor şi chiar pierderea lor. De multe ori, simptomele incipiente, cum ar fi sângerarea gingivală, sunt trecute cu vederea, însă acestea sunt primele semnale de alarmă la care trebuie să fiţi atenţi. Evoluţia bolii depinde foarte mult de igiena orală a pacientului, de stilul său de viaţă şi alimentele care îi alcătuiesc dieta, de sistemul imunitar, dar şi de experienţa medicului stomatolog care tratează afecţiunea. La HappySmile avem ca prioritate menţinerea şi îmbunătăţirea aparatului dento-maxilar şi stabilirea unor etape clare de tratament, în acord cu diagnosticul şi starea generală de sănătate a pacientului.

 

 

Profilaxie parodontală

Scopul principal al medicului stomatolog este să prevină evoluţia afecţiunii, pe cât este posibil, prin stoparea proceselor infecţioase. Controlul plăcii microbiene, detartrajul şi corectarea lucrărilor defectuoase reprezintă primii paşi în igienizarea dinţilor şi etapa de start în tratarea bolii paradontale. Eliminarea dinților irecuperabili este o altă opţiune pe care o vom lua în considerare în cadrul tratamentului iniţial. Această procedură permite vindecarea alveolelor şi controlul plăcii bacteriene.

Pacientul trebuie să respecte o igienă riguroasă, pe tot parcursul tratamentului, şi să revină la medic pentru evaluarea situaţiei.

PROGRAMARE
parodontologie-mica